Podcast #6 Waarom ben ik begonnen met eigen podcast?

Deze podcast is opgenomen in de auto met alleen Nick Blom aan het woord. Nick legt in deze podcast uit waarom hij is begonnen met podcasts. 'Het leuke is dat ik de afgelopen tijd steeds vaker mensen tegen ben gekomen die zeiden: Hee, je bent gaan podcasten. Dat zou ik ook wel willen doen! Toen dacht ik: Weet je wat! Ik neem een podcast op over waarom ik ben gaan podcasten en waarom jij dat ook zou moeten doen!'

Ik ben een aantal weken geleden begonnen met podcasts. Ik liep al een hele tijd met dat idee in m’n hoofd. Ik luister namelijk zelf redelijk veel podcasts over marketing, sales, ondernemen en soortgelijke onderwerpen. Dat vind ik heel interessant en het is eenvoudig om te doen, want ik doe dat meestal als ik in de auto zit!

Dus ik dacht: Ik zou dat eigenlijk ook wel willen. Om dingen die me interesseren met andere mensen te bespreken. Ik zat zat er al een tijdje aan te denken en toch gebeurde het maar niet. Er kwam altijd wel wat tussendoor. Dan belde een klant of het was te druk. Of ik wist geen onderwerp. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik eigenlijk gewoon eens moest gaan beginnen. Inmiddels heb ik de eerste vijf podcasts gepubliceerd!

Ik moet heel eerlijk zeggen. Het is echt superleuk om te doen en super-interessant. Het leuke is dat ik de afgelopen tijd steeds vaker mensen tegen ben gekomen die zeiden: Hee, je bent gaan podcasten. Dat zou ik ook wel willen doen! Toen dacht ik: Weet je wat! Ik neem een podcast op over waarom ik ben gaan podcasten en waarom jij dat ook zou moeten doen!

Artikel gaat verder onder de balk

Ontvang regelmatig updates!

*Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden en mogen wij jou daarom e-mails sturen met informatie over Nick Blom en gerelateerde ondernemingen.

Ik hoop dat een aantal tips en trucs kan geven die wellicht helpen om de stap te nemen. Want wat mij betreft is het een absolute aanrader.

Dus de eerste reden die de mensen geven is: ‘’Ik heb het druk!’’ Dezelfde reden die ik ook vaak gebruikte maar dat is complete onzin! Iedereen kan er namelijk tijd voor maken. Als jij in je agenda over twee weken, of ok als je heel erg druk bent vier weken, een uurtje inplant dan komt die podcast er gewoon!

Maar welk onderwerp ga je dan bespreken. Nou hebben bijvoorbeeld sales, marketing, ondernemers, financiering  en vastgoed vooral mijn interesse. Van daaruit moet je kiezen want dat past dan het best bij je en daar praat je het makkelijkst over!

Wat was de start?

Maar dan is het nog lastig om die eerste stap te zetten. Wat ik heb gedaan om over die drempel heen te komen is vijf start-ups, waarvan ik weet dat ze erg goed presteren, uitgenodigen om te gaan karten bij Raceplanet in Delft!

Waarom karten? Start-ups hebben namelijk haast en willen groeien en het competitie-element komt natuurlijk waanzinnig goed van toepassing.

Voor de sessies en tussen de races door heb ik interviews met de heren afgenomen. Hoe ben je begonnen? Wat doe je precies? Wat was het gat in de markt? Hoe ben je gefinancierd? Waar ben je tegenaan gelopen en Wat zijn je grootste uitdagingen in de toekomst?

Super leuk om te doen en ik mag zeggen dat ik best wel blij ben met het resultaat! Zijn ze, zoals ik altijd roep, Champions League-niveau? Nee, dat zijn ze niet. Ik moet nog een hoop leren. Absoluut, een heleboel. Maar ik vond het leuk en ik heb de smaak te pakken. Dus ik ga er mee door.

Nu heb ik mezelf als doel gesteld om in het komende jaar 150 podcasts op te nemen. Er zullen afleveringen zijn waarbij ik zoals nu zelf dingen vertel maar ik zal ook meer interviews. Ook zijn we een format aan het uitwerken voor rond de tafel-sessies. In het begin heb ik het me makkelijk gemaakt door enkel maar vragen te stellen!

Wat heb je nodig!

Je hebt eigenlijk helemaal niet zo heel veel nodig. Je hebt een audiosetje nodig. Dat kost je zo’n 200 tot 300 euro. En je hebt tijd nodig. En, daar verslikte ik me even in, je hebt een onderwerp nodig. Dat zijn eigenlijk de drie belangrijkste dingen!

Wat is de waarde?

De mensen waar ik de mogelijkheden mee besprak vroegen wat de waarde was. ‘’Want dan stop ik er tijd in maar dan heb ik maar straks maar 25 luisteraars. Lekker interessant!’’

Inderdaad, 25 is niet zo veel, maar aan de andere kant is het al heel veel. Want wanneer heb jij jouw boodschap, op het moment dat het hun ook uitkwam, kunnen delen met 25 mensen?

Het antwoord is: ‘’Bijna nooit, tenzij je heel regelmatig spreekt op congressen, bijeenkomsten en dat soort dingen. Maar hoeveel mensen spreek jij gemiddeld op een normale werkdag. Als ik naar mezelf heb ik gemiddeld 6 a 7 afspraken op een dag met een of twee personen aan tafel. Dat zijn er dus hooguit zestien!’’

Een podcast kost je een uur voorbereiding. Een kwartiertje tot twintig minuten opnemen en nog 20 minuten bewerken. Dus in een kleine twee uur kan jij 25 mensen bereiken met jouw boodschap. Dat is dus eigenlijk een hele eenvoudige manier als je erover nadenkt.  

Zo zat ik bijvoorbeeld een keer aan tafel met advocaat. Ik zei tegen die advocaat: ‘’Jij schrijft toch net als ik columns? Hoelang doe jij gemiddeld over een column?’’ Hij antwoordde: ‘’Een uur of drie. Want ik moet het schrijven en ik lees het nog een keer na voor publicatie.’’

‘’Oké,’’ ik zeg: ‘’Dat is leuk. Maar dan ben je dus 700 euro aan uren kwijt met een uurtarief van 230 euro ex btw.’’

‘’Als je er zo naar kijkt dan ben ik dat wel kwijt,’’ zei de advocaat. ‘’In theorie zou ik ook wat anders kunnen doen.’’ En hij schrijft gemiddeld twee columns per maand. Dus hij is zo’n 1400 euro aan kostbare tijd kwijt.

En wat doe je dan verder met die columns? ‘’Nou, die publiceer ik op m'n social media-pagina’s en verder komen ze op blogs en websites terecht.’’

Toen vroeg ik of hij er wel eens aan had gedacht om ze breder weg te zetten. Want wat hij nu doet is eigenlijk heel minimaal. Je stopt heel veel in het creëren van content, of dat nou een blog is of een video dat maakt even niet uit, maar daar stopt het. Op het moment dat het is gepubliceerd ga je zitten wachten tot iemand het gaat lezen met alleen een link in het bericht.

Ik vervolg: ‘’Is die content die je creeert, is die relevant? Hij zegt: ‘’Ja ik ben vastgoed advocaat en ik schrijf over huurrecht, over geschillen met huurders en dat soort dingen. Dus zeker in mijn vakgebied is dat interessant!’’

‘’Maar heb jij er dan wel eens over nagedacht dat die content heel waardevol kan zijn. Misschien kan je wel een partnership sluiten met bijvoorbeeld uitgevers?’’

De advocaat vervolgde: ‘’Nou daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht.’’ Toen zijn we eens gaan bellen. We hebben vijf uitgeverijen gebeld. Vier zeiden dat het gesponsorde content is waarvoor je zelf moet betalen. Maar de vijfde zei: ‘’Die content vind ik interessant, ik plaats dat.’’ Nu wordt zijn column twee keer per maand geplaatst in een van de vakbladen in Nederland. En daar hoeft hij niet voor te betalen omdat zijn content waarde heeft voor de lezers. Voor het vakblad is dat superinteressant. Die column wordt 10 tot 15 keer meer gelezen dan toen het enkel op zijn eigen blog stond. Zo kan het ook gaan met podcasts.

Als je begint, hoe de eerste paar onderwerpen makkelijk. Zorg dat je niet hele moeilijke langer verhalen gaat zitten te houden, want dat wordt onnodig ingewikkeld.

Zo, ik gebruik eigenlijk best wel vaak het woord euhmm
 

Je moet er in komen want het is niet even makkelijk een microfoon voor je neus doen. Luister jezelf terug. Dan kan je ook lachen! Want toen ik mezelf terug hoorde toen dacht ik: ‘’Zo, ik gebruik eigenlijk best wel vaak het woord euhmm. Dat probeer ik mezelf af te leren maar dat is, geloof me, vrij ingewikkeld.’’

Waarschijnlijk hoor je bij mij ook een beetje achtergrondgeluid en dat komt, ik zit namelijk in de auto. Want podcasts luisteren doe ik ook in de auto omdat ik dan namelijk de tijd heb. Toen dacht ik: “Ja waarom gebruik in die tijd niet om podcasts in te spreken.’’

Is dat de meest mooie vorm? Nee, wellicht niet want je hoort mijn richtingaanwijzer of een toeter van een andere auto waarschijnlijk. Maar ik produceer op dit moment dat ik tegen jullie praat wel content waar jullie wellicht iets mee kunnen!

En ik hoef die tijd niet te reserveren want het is gewoon dagelijkse woon-werkverkeer. Dat wil niet zeggen dat ik iedere dag een podcast op ga nemen, maak je niet druk, dat gaat niet gebeuren. Maar het enige wat je nodig heb is een programma dat je kan downloaden om audio op te nemen en je kan al beginnen.

En dan zoek je als laatste kanalen waar je je content gaat verspreiden. Want het motiveert enorm als je na de eerste keer met 25 luisteraars de volgende keer 50 luisteraars zijn. Dan krijg je al een glimlach. En als het de derde keer 100 luisteraars zijn, dan is dat super tof. Het is jezelf stimuleren om de content te maximaliseren qua uitkomst en geloof me mensen vinden het leuk. Je krijgt reacties.

Er zullen podcasts zijn die beter beluisterd worden en natuurlijk zullen er minder beluisterd worden. Dat is helemaal niet belangrijk. Je neemt de eerste stap, je gaat beginnen, je gaat je ervaren en je gaat zorgen dat je je content aan de wereld laat zien!

Ik ben ervan overtuigd dat het werkt! Zoals ik zei: “In een jaar tijd wil ik er tussen 100 en 150 gaan doen. Ik heb er heel veel zin in. Als jij nou tegen iets aanloopt waarvan je zegt het lukt niet of kom je niet over die drempel. Stuur me dan gewoon een bericht. Ik ben graag bereid om je te helpen. Ik geloof namelijk dat het een groot verschil kan worden in je marketing en je uitstraling naar buiten. Dus ik kan maar een ding zeggen: Succes. Als je iets hebt geproduceerd laat het me weten. Ik ben heel benieuwd.

Bedankt voor het luisteren en ik hoop jullie je de volgende podcast weer te mogen begroeten!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte