Boven de Formido

‘Daar begon het allemaal’, is een uitspraak die vaak onderdeel is van succesverhalen. In ons geval begon het in een kleine vergaderruimte omgebouwd tot kantoorruimte (het hok) boven de Formido Bouwmarkt (nu HUBO) in Bodegraven.

‘Daar begon het allemaal’, is een uitspraak die vaak onderdeel is van succesverhalen. In ons geval begon het in een kleine vergaderruimte omgebouwd tot kantoorruimte (het hok) boven de Formido Bouwmarkt (nu HUBO) in Bodegraven. Het was een onlogisch rechthoekige ruimte waarvan geen een wand dezelfde lengte had. We zaten met 14 bureaus aaneengeschoven veel te kort op elkaar. Als één iemand begon met praten wist iedereen het, en voor je het wist was iedereen verwikkeld in dezelfde discussie. Het team bestond uit Mira als eerste werkneemster, mijn inmiddels compagnon Walid en meerdere stagiaires waaronder onze huidige marketing manager Sietse. Het kantoor had twee ramen. Eén met uitzicht op een sloot. De ander op de huisdierenafdeling van de Welkoop. We keken letterlijk uit op de konijnen. Het was er zo inspirerend dat wanneer iemand uit het raam aan het turen was, je ervan uit kon gaan dat er iets mis was (of een voorliefde had voor konijn). Dat deed je namelijk niet voor je lol. 

Ondanks het feit dat “het hok” allerminst inspirerend was, hebben we er ontzettend gelachen, en niet onbelangrijk, mooie successen geboekt. Als ik terugdenk aan deze fase denk ik niet aan de successen of afspraken met mooie klanten. Ik denk aan de chaos in dit kleine kantoor, het slappe geouwehoer en stagiaires die lieten zien dat ze in hun handen konden klappen tijdens het opdrukken. De internet kabels die met ductape aan elkaar geplakt zaten en de airco unit die in de zomer overuren maakte om het nog enigsinds dragelijk te houden. Dat een gewaardeerde klant zich beneden bij de klantenservice balie van de Formido melde, waarbij de dame achter de kassa doodleuk zei: LiveChat? nooit van gehoord! We zaten daar al meer dan een jaar! De collega’s die mij vanaf minuut 1 hebben ondersteund in dit avontuur en het bedrijf trouw zijn gebleven tijdens deze fase beschouw ik werkelijk als mijn familie. 

Nu zit ons hoofdkantoor van 700m2 aan de Westblaak en hebben we een fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam. Lopen we in Berlijn het kantoor uit en zitten we middels de S-Line binnen 20 min hartje centrum en in Groningen kijken we uit over het Sterrebos park. De ene na de andere mooie klant komt op deze locaties binnen lopen. En toch denk ik nog steeds aan dat “konijnenhok” boven de Formido.

Ontvang regelmatig updates!

*Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden en mogen wij jou daarom e-mails sturen met informatie over Nick Blom en gerelateerde ondernemingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte