De natte droom van al mijn collega’s – 3 vliegen in één klap

Het is maandagavond 8 uur en ik zit met mijn collega Sietse in een kleine sportzaal in het Oude Noorden in Rotterdam. We wachten geduldig op onze thaiboksles. Voor ons zien we twee kinderen van een jaar of 9 basketballen met een volleybal. Rechts staan er twee meiden gezellig met elkaar te babbelen. Niets wekt de indruk dat wij het komende anderhalf uur helemaal worden afgetuigd door onze lieftallige collega Walid. Walid is onze Head of Customer Service en thaibokst al sinds zijn 7e, maar volgens Sietse nog wel langer: “daarvoor heeft die ook op straat al genoeg ervaring opgedaan hoor”.

Zowel Sietse als ik zijn niet vies van een beetje sporten, maar deze exercitie was van een andere orde. Niet alleen zijn we conditioneel helemaal afgemaakt, ook lichamelijk liet de les zijn sporen na. Vrij letterlijke sporen, want Sietse had pas laat door dat hij een bloedblaar onder zijn voet aan het kweken was. Pijnlijk, maar stiekem was het een ideaal rustmomentje. De les werd geëindigd met een potje sparren tussen Sietse en mij. Na een paar goede tikken uitgedeeld te hebben was ik even mijn dekking kwijt en kreeg ik zijn rechtervuist vol op mijn kaak. Volgens Walid en Sietse de natte droom van al mijn werknemers.

Ondanks een stijve kaak en een vorm van spierpijn in mijn armen die ik nog nooit eerder heb gevoeld, was het een hele leuke ervaring. Voor Walid, die er al vanaf het begin van het LiveChat Service avontuur bij is, betekende het ook veel. Op onze website omschrijven we Walid als een goedlachse thaibokser. Goedlachs is hij zeker, maar na de training werd ook duidelijk dat er aardig wat vuur in hem zit. Iedereen was helemaal afgetuigd, maar meneer kon het niet laten om de bokszak er nog even flink van langs te geven. Wat een uitslover zeiden wij, maar tegelijkertijd was ik blij dat die vuist op mijn kaak van Sietse kwam en niet Walid.

Sporten is voor mij essentieel om goed te kunnen presteren als ondernemer. Tijdens het sporten denk ik nergens anders meer aan dan hetgeen waar ik mee bezig ben, en na het sporten zit mijn hoofd vol met nieuwe frisse ideeën. Daarnaast is een goede band met collega’s is voor mij heel belangrijk. Ik hou van een informele sfeer op kantoor waarin iedereen direct en eerlijk tegen elkaar kan zijn. Het draagt bij aan goede samenwerking, onderling vertrouwen en plezier op de werkvloer. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat werknemers met plezier naar het werk gaan. Door op een maandagavond in een klein sportzaaltje met twee collega’s lekker te sporten sla je twee vliegen in één klap. Sietse zelfs drie.

Ontvang regelmatig updates!

*Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden en mogen wij jou daarom e-mails sturen met informatie over Nick Blom en gerelateerde ondernemingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte