Vastgoedvergelijker neemt crowdfundingsplatform Bouwaandeel over

Al tien jaar lang is Vastgoedvergelijker het grootste online platform voor de Nederlandse Vastgoedfonds-belegger. De site biedt relevante, actuele informatie over vastgoedbeleggingen en brengt beleggers, aanbieders van vastgoedfondsen en andere belangstellenden bij elkaar. Door de overname van Bouwaandeel voegt eigenaar Nick Blom daar nu een crowdfundingsplatform voor vastgoed aan toe.

De afgelopen jaren neemt het investeren in vastgoed weer toe in populariteit. Een investering in beleggingspanden kan een flink rendement opleveren. De markt wordt steeds krapper en daardoor stijgen de prijzen.

Nick Blom: ‘’Voor veel particulieren is de mogelijkheid rechtstreeks te beleggen in vastgoed een brug te ver. Daarom zijn vastgoedfondsen al jaren een populaire mogelijkheid voor particulieren om toch met kleinere bedragen in vastgoed te investeren.’’

Een relatief nieuwe manier van investeren is crowdfunding. Crowdfunding verloopt zonder financiële intermediairs. Moderne digitale ontwikkelingen maken direct contact tussen aanbieders, ontwikkelaars en particuliere investeerders mogelijk. Het proces is transparanter en de meerwaarde voor de gebruiker en omgeving staat centraal.  

Lees na de balk waarom Nick in crowdfunding vor vastgoed stapt

Ontvang regelmatig updates!

*Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden en mogen wij jou daarom e-mails sturen met informatie over Nick Blom en gerelateerde ondernemingen.

Nick Blom is ervan overtuigd dat de toevoeging van Bouwaandeel voor een volledig beeld over vastgoedinvesteringen zal zorgen: Blom: ‘’Crowdfunding is zeer interessant maar in Nederland binnen het vastgoed achtergebleven. Terwijl het juist een nieuwe doelgroep van beleggers met zich mee brengt. Voor Vastgoedvergelijker/Bouwaandeel een unieke kans om deze combinatie tussen aanbod en vraag te concretiseren.’’

Vastgoedvergelijker is in 2009 opgericht door ondernemer Nick Blom. Na een loopbaan als makelaar en leidinggevende van het salesteam bij een vastgoedfonds start hij de website. Hij is geïnspireerd door de dan opkomende vergelijkingssites voor telefoons en abonnementen en beseft dat er nog niet zoiets bestaat voor vastgoedfondsen.

Bouwaandeel bestaat sinds 2016. Een multidisciplinair team met een frisse blik op projectontwikkeling is verantwoordelijk voor het beleid. Het team heeft een uitgebreid netwerk en diepgaande kennis op het gebied van architectuur, vastgoed, vastgoedfinanciering, communicatie en online innovatie.

Inmiddels zijn er via Bouwaandeel vier projecten gefinancierd voor een totaalbedrag van € 305.000. Daarnaast heeft Bouwaandeel bemiddeld bij vier projecten voor een totaalbedrag van € 910.900. Bouwaandeel is betrokken bij beeldbepalende projecten als Fenixlofts in Rotterdam, een  herenhuis in Velp, duurzame woningen in Arnhem en woonarken in Amsterdam.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte