Start-ups: Het geweld van geld en investeerders

Naar aanleiding van het Startup Fest Europe in Nederland schreef ik twee jaar geleden enige frustratie van mij af in een blog op mijn persoonlijke LikedIn-pagina. Mijn ergernis over de nieuwe werkelijkheid waarbij jonge ondernemers meer aandacht hebben om geld op te halen in plaats van een bedrijf op te bouwen is nog steeds van toepassing. Vandaar dat ik het artikel ook hier nogmaals plaats.

Lees verder
Vacature International Business Development Director

Vacature International Business Development Director

Vanuit het hart van Rotterdam en kantoren in Groningen en Berlijn, bewerkstelligt het ambitieuze team van LiveChat Service jaarlijks een flinke groei. Deze groei zit hem niet alleen in de omvang, maar ook in de aangeboden diensten. Zo ontwikkelt het bedrijf zich van pure dienstverlener op het gebied van live chat, tot software-ontwikkelaar en data gedreven marketing bedrijf met een totaalaanbod dat uniek is in de markt.

Lees verder
De natte droom van al mijn collega’s – 3 vliegen in één klap

De natte droom van al mijn collega’s – 3 vliegen in één klap

Het is maandagavond 8 uur en ik zit met mijn collega Sietse in een kleine sportzaal in het Oude Noorden in Rotterdam. We wachten geduldig op onze thaiboksles. Voor ons zien we twee kinderen van een jaar of 9 basketballen met een volleybal. Rechts staan er twee meiden gezellig met elkaar te babbelen. Niets wekt de indruk dat wij het komende anderhalf uur helemaal worden afgetuigd door onze lieftallige collega Walid. Walid is onze Head of Customer Service en thaibokst al sinds zijn 7e, maar volgens Sietse nog wel langer: “daarvoor heeft die ook op straat al genoeg ervaring opgedaan hoor”.

Lees verder

Ontvang regelmatig updates!

*Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden en mogen wij jou daarom e-mails sturen met informatie over Nick Blom en gerelateerde ondernemingen.

Column: Recht zo die gaat?

Column: Recht zo die gaat?

Het runnen van een business kun je af en toe wel vergelijken met roeien/zeilen/varen. Niet dat ik van die waterbenen heb, maar dat maakt de vergelijking niet minder treffend. Er is een hele rits aan clichés en uitspraken die op beide zaken van toepassing zijn: “je moet roeien met de riemen die je hebt”, “deze golf moeten we nu echt meepakken”/”de boot niet missen”, “op de wind van gisteren kun je vandaag niet zeilen”, ga maar door. Nu heb ik een tijdje terug op basis van wederzijds vertrouwen een foute inschatting gemaakt met betrekking tot een werknemer, daarover loopt momenteel een rechtszaak. Het is zo’n moment dat je als ondernemer de wind even niet in de zeilen hebt.

Lees verder
Vacature: Visual content creator

Vacature: Visual content creator

Video’s maken voor twee toonaangevende entrepreneurs met samen ruim 25.000 volgers? LiveChat Service en de DCDW zoeken een commerciële videomaker die voor beide bedrijven visuele content creëert. De ondernemingen staan onder leiding van Nick Blom en Paul de Vries, deze online ondernemers profileren zich al stevig op het internet met podcasts, artikelen en prikkelende posts. Allebei zijn ze er van overtuigd dat hun verhaal nog krachtiger kan worden vertelt met video!

Lees verder
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte