image

Biografie

Van bij zijn vader op de markt naar een internationaal opererende onderneming. Blom deed het zelf, zonder hulp, zonder externe financiering. Een self made entrepreneur met de Rotterdamse slogan: Make It Happen!

Waarom loopt hier iemand met zijn opengeklapte laptop in de supermarkt? Bezoekers kijken vreemd op als Nick Blom langs de schappen gaat, met meer aandacht voor zijn beeldscherm dan de aanbiedingen! Tijdens het shoppen handelt de jonge ondernemer de livechats af voor een groeiend aantal bedrijven. Niet omdat het moet, hij heeft immers al het goed lopende Vastgoedvergelijker, maar hij is zo overtuigd van de potentie van chat dat hij zeven dagen per week zelf vragen direct beantwoord. Nu nog geen drie jaar later is hij onder meer eigenaar van het succesvolle, internationaal opererende LiveChat Service B.V. Met kantoren in Rotterdam, Groningen, Dusseldorf, Lille en bijna veertig medewerkers.

Nick is het voorbeeld van een self made entrepreneur die het vanaf het begin op eigen kracht doet. Op jonge leeftijd geeft zijn vader hem al vaak de verantwoordelijkheid over de marktkraam met dameskleding. Hij geniet van de vrijheid maar besluit een opleiding tot makelaar te volgen.

Na zijn HBO opleiding begint hij in 2007 als makelaar in Amsterdam maar stapt daarna al snel over naar Van Boom & Slettenhaar Vastgoedfondsen uit Laren (Noord-Holland) waar hij op 22-jarige leeftijd de leiding krijgt over het salesteam. B&S is met een portfolio van bijna 900 miljoen euro op dat moment een van de grootste vastgoedfondsen van Nederland.

Claim emissie

Nick krijgt een spoedcursus beleggen in vastgoed, fondsen bouwen, particuliere beleggers en financieringen. Maar als de crisis toeslaat komt ook B&S in de problemen. In 2009 besluit Blom voor zichzelf te beginnen. Hij begeleidt nog een succesvolle claim emissie en neemt dan afscheid.  

Zijn eerste eigen online platform is Vastgoedvergelijker.nl met als doelstelling vastgoedbeleggers, aanbieders van vastgoedfondsen, makelaars en andere belangstellenden aan elkaar te koppelen.

In 2010 wordt hij vanwege zijn kennis en netwerk ingehuurd door het Vastgoedjournaal (in Nederland de grootste online uitgever op het gebied van vastgoednieuws). Daar is hij als Commercieel Directeur verantwoordelijk voor de groei van het abonneebestand, de advertenties en de congrestak. Dit doet hij 4 jaar tegelijk met de uitbouw van zijn Vastgoedvergelijker, dat uitgroeit tot het grootste online platform voor de Nederlandse particuliere vastgoedbelegger.

Hij heeft de smaak als zelfstandig ondernemer te pakken en zet verschillende andere webwinkels op en helpt verscheidene e-commerce-partijen groeien met raad en investeringen.

image
image
image

Als hij met een van de grootste vastgoedklanten de mogelijkheden bespreekt om bezoekers op de site vast te houden ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Nick: ’’Net als bij veel andere bedrijven was de strategie om iedereen maar naar de website te leiden. Daar ging het gehele budget aan op. Op de website hadden de bezoekers vervolgens vier mogelijkheden: Bellen, mailen, een contactformulier invullen of de site verlaten. Maar liefst 98% koos voor deze laatste optie!’’ 

Nick stelt livechat voor. Een nieuwe techniek waar hij steeds meer positieve verhalen over leest.

’’Met LiveChat is het mogelijk om bezoekers direct aan te spreken en vragen te beantwoorden. Ik vond dat we dat eens moesten proberen,’’ stelt Nick aan de klant voor. ’’Ja, dat is goed!’’ is het antwoord. ’’Maar dan wil ik wel dat je het zelf uitvoert, we gaan dat niet zelf bemannen of uitbesteden!’’

Alle binnenkomende vragen

Andere ondernemers zouden misschien afhaken, maar Nick is doortastend en zet door. Hij vindt een partij die de software kan leveren en hij beantwoordt zeven dagen per week van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds alle binnenkomende vragen zelf. Overtuigd als hij is van de mogelijkheden.

 Zijn laptop gaat overal mee naartoe. De supermarkt, de bioscoop en verjaardagsfeestjes. Het lukt hem met al zijn enthousiasme al snel om nog meer klanten voor livechat te interesseren.

Nick kan het niet meer alleen aan en neemt eind 2015 zijn eerste medewerkers aan en huurt een kantoor boven de plaatselijke bouwmarkt in Bodegraven. Hij breidt daarna voortvarend uit en na anderhalf jaar volgt al een verhuizing naar een karakteristiek pand in het centrum van Rotterdam.

230 bedrijven als klant

Een team van professionele chatoperators verzorgt inmiddels de chats voor zo’n 230 bedrijven op het gebied van vastgoed, automotive, e-commerce, health, educatie en meer branches.

De ondernemer kijkt alweer verder en ziet nieuwe kansen en toepassingen. Alle informatie en data die wordt verzameld is zeer bruikbaar en vormt de basis voor nieuwe innovaties zoals ChatBanners en ChatInMail. Blom begint eind 2017 een marketingbureau om de verzamelde inzichten ook daadwerkelijk voor zijn klanten te gebruiken. 

In 2018 zet de groei door en opent LiveChat Service kantoren in Düsseldorf en Lille waarmee de eerste internationale stappen een feit zijn. Door de overname van software-ontwikkelaar Cobrowser wordt verder ingezet op de opkomst van Conversational marketing. Inzichtelijke marketing door chat, chatbots, AI en voice dat een steeds grotere behoefte in de markt zal vervullen.  

Vanwege de verschillende activiteiten: LiveChat, Marketing en Software-ontwikkeling besluit Nick de bedrijvengroep een andere naam te geven: LCS Agency is geboren. 

LCS staat in dit geval voor ‘Leads, Conversions, Sales’ en het bedrijf richt zich naast (conversational) marketing en software-ontwikkeling bovendien steeds meer op het organiseren van evenementen zoals seminars, congressen en podcasts.

 

 

Tijdlijn

1997 Op de markt

Nick helpt zijn vader op de markt dameskleding verkopen. Maar hij staat ook regelmatig bij een bevriende marktkoopman om groente en fruit aan de man te brengen. Het vormt zijn eerste kennismaking met zaken doen en ondernemen. Nick is nog steeds van mening: Verkopen, leer je op de markt!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte